Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula biała 0,5 kg
masło 0,75 g
wywar drobiowy 1,5 l
ząbek czosnku 1
sól
Pieprz biały mielony Prymat
bagietka 1
rumianek szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowa

Cebulę pokroić w kostkę. W garnku rozpuścić masło, dodac cebulę, którą należy długo smażyć na wolnym ogniu, aż do całkowite rozmiękczenia jej tkanek. Patrzymy żeby cebula nie przypaliła się (musi mieć jasny kolor). Do cebuli dodajemy czosnek, wino, wywar. Doprawiamy solą i piprzem. Gotujemy 20min.
Jak podzielimy na porcję to wierzch posypujemy żółtym serem. Przed samym podaniem zapiekamy przez 5 min w 150 stopniach C. Podajemy z grzankami które robimy z bagietki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 06.03.2013 11:14
lubię taką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak