Galaretka z kurczakiem

Galaretka z kurczakiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udek

    3 sztuki
  • skrzydełek

    3 sztuki
  • jajek

    4 sztuki
  • groszku konserwowego

    1/2 puszki
  • marchewki i pietruszki

    2-3 sztuki
  • pora

    1/2 szt
  • przyprawa do zup, pieprz

    do smaku
  • żelatyna

    wg przepisu na opakowaniu
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotować mięso z warzywami i przyprawą do zup. Zostawić do przestygnięcia. Obrać i pokroić na kawałki. Jajka ugotować na twardo i przekroić na połówki. W potrzebnej ilości wywaru rozpuścić żelatynę wg przepisu na opakowaniu. Pokrojone mięso wyłożyć do małych salaterek lub szerokich szklanek. Na mięsie ułożyć połówki jajek. Z marchewki i pietruszki wyciąć rybki. Z zielonej pietruszki i pora przygotować \"wodorosty\" i umieścić w tężejącej galaretce, którą zalewamy mięso. Udekorować groszkiem i jajkiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Łukasz15

18.09.2013 10:26
Pyszne i ładnie podane

Joanna108

21.10.2011 09:06
Danie wygląda prześlicznie - pomysł, by ze zwykłej galaretki zrobić akwarium - GENIALNY - gratuluję !!!

Ewa104

18.11.2010 13:51
Rybki rewelacja !Wykorzystam przepis na Andrzejki!

Sloneczko222

06.10.2010 19:23
Lubie galaretki drobiowe:)

Faustyna

27.09.2010 19:37
Niesamowite są te pani ozdoby. Naprawdę jestem pod wrażeniem. Ja ozdabiam potrawy zwykle na specjalne okazje (często z braku czasu). Pani księga przepisów jednak skłania mnie ku temu, aby częściej zdobić swoje dania:) Dziękuję za inspirację:)

alaaa

11.09.2010 20:00
jakie fajne a te rybki super pomysł...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat