Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczykiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pora (biała część) 1 szt
jajek 5 sztuk
korniszonów 5 szt
majonezu 4 łyżki
sól, pieprz do smaku
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
ryż ugotowany 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczykiem

Jajka ugotować, ostudzić, obrać. Następnie oddzielić białka od żółtek. Białka, ogórki pokroić w kostkę. Por pokroić w półplasterki. Ryż oprószyć solą i pieprzem. Wymieszać. Tuńczyka odsączyć z sosu. Składniki w salaterce układamy warstwami: ogórki, białka (oprószyć solą i pieprzem), tuńczyk, majonez, por, ryż, majonez. Na wierzchu posypać drobno posiekanym żółtkami. Schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 13.04.2012 08:06
jest super
Sloneczko222 06.10.2010 19:22
Następny super przepis:)
Faustyna 04.10.2010 19:20
Pięknie wygląda ta sałatka:) Smakuje pewnie równie dobrze.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak