Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby z jajkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

grzybów leśnych 15 sztuk
masła 1 łyżka
cebuli 1 sztuka
jajek 5 sztuk
śmietany 0,5 szklanki
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby z jajkiem

Grzyby obrać, umyć i pokroić razem z nóżkami. Na patelni rozgrzać masło wrzucić przygotowane grzyby. Oprószyć solą, przesmażyć ok 10-15 minut cały czas mieszając. Podczas smażenia wytworzy się sos. Gdyby było go zbyt dużo można go odlać. Dodać drobno pokrojoną cebulę, śmietanę. Oprószyć pieprzem i wbić jajka. Przemieszać i smażyć do ścięcia jajek wg uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa104 24.10.2010 11:16
Uwielbiam je i już czuję zapach.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak