Kotlety cielęce

Kotlety cielęce

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cielęcina bez kości

    50 dag
  • mąka

    2 łyżki
  • śmietana 30%

    120 ml
  • oliwa

    4 łyżki
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso dzielimy na 4 kotlety, oprószyć solą i pieprzem. Smażyć na oliwie.Na tą samą patelnię z oliwą po smażeniu mięsa wlewamy śmietanę, zagotować. Sosem polewamy kotlety.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

madzialena19

08.07.2012 15:58
delikatne kotleciki

halina16

25.10.2011 17:38
dobry przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat