Zwijańce z kapusty i mortadeli.

Zwijańce z kapusty i mortadeli.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta

    8 liści
  • pieczarek

    20 dag.
  • mortadeli

    8 plastrów
  • cebula

  • masło

    2 łyzki
  • sól

  • łyżka koncentratu pomidorowego

    1 łyżka
  • kostka rosołowa

    1 kostka
  • śmietana

    1/2 szklanki
  • mąka

    1 łyżka
  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki i cebule roimy w kostkę i smażymy na łyżce masła.Liście kapusty sparzamy. Na każdym liściu układamy plasterek mardadeli oraz porcje pieczarek. Ciasno zwijamy. Układamy w garnku i dusimy do miękkości. Polewamy sosem pomidorowym.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

madagaskar

07.03.2011 21:39
pycha

petronella

06.03.2011 09:49
mniam:)

cukiereczek

18.02.2011 10:30
ciekawe

stokrotka

05.02.2011 16:38
super

ziutula

03.01.2011 10:43
smacznego...

jolaxa

10.11.2010 11:00
bardzo ciekawe :)

aginaa

04.11.2010 09:29
moze byc dobre

eli82

17.10.2010 09:51
super wygląda, musi być smaczne

Patrycja40

06.10.2010 09:46
super

aga130982

04.10.2010 10:14
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat