Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Minipizza ze szpinakiem i serkiem kozim

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

suszone, odcedzone pomidory w zalewie 120 gram
przecier pomidorowy 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
młody szpinak 200 gram
małe krążki pizzy 6
ser kozi 100 gram
ziarno sezamowe 1 łyzka
tymianek 1/2 (suszony)
tymianek 2 (świeżo posiekany)

Przepis i sposób przygotowania na: Minipizza ze szpinakiem i serkiem kozim

Podgrzać piecyk do 230C. Zmiksować suszone pomidory, pastę pomidorową i czosnek. Wmieszać tymianek. Doprowadzić do wrzenia wodę w garnku, zanurzyć szpinak, wyjąć i odświeżyć w misce z zimną wodą. Odcedzić i pokroić z wierzchu oliwą z zalwey. Posmarować pizze masą pomidorowo-czosnkową i nałożyć szpinak. Posypać cząstkami winogronowych pomidorków, serem i sezamem. Piec 10 minut, aż ser się częściowo roztopi i zbrązowieje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak