Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórkowa zupa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kość
ziemniak 5-6 szt
włoszczyzna
Kucharek przyprawa uniwersalna
śmietana 18 proc
sól
Liść laurowy suszony Prymat 2 kulki
ogórek kwaszony 4-5 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórkowa zupa

Kość,włoszczyznę (marchew,pietruszka,seler,por),listek,ziele z dodatkiem soli gotować do tej pory,aż mięso na kości zmięknie.
Ziemniaki obrać,pokroić w kostkę i dodać do wywaru.Gdy będą miękkie dodać przecier ogórkowy lub ogórki starte na tarce o grubych oczkach.doprawić kucharkiem.Po kilku min dodać śmietanę zmieszaną z odrobiną wody i soli.Doprowadzić do wrzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 21.01.2014 08:51
pysznie wygląda ta zupka
Anna133 01.10.2011 11:08
mniam :) ładnie wyglada
ana00 23.07.2011 17:44
oj pyszna,pyszna ;)
iknkirke 23.07.2011 11:37
pycha
Anna133 13.07.2011 07:18
typowa polska , pyszna ;)
iwona332 17.05.2011 12:24
super
Teresa19 07.04.2011 08:10
Moja ulubiona,pycha.
Ewelina38 19.03.2011 16:21
ogórkowa, najlepsza z zup ;)
Mati13 09.01.2011 10:38
super! i świetnie podane!
Joanna108
Joanna108 19.11.2010 09:17
Smaka mi narobiłaś tą zupką ... u mnie w piwnicy jest jeszcze kilka sloiczków przecieru własnej roboty, więc chyba zaraz przyniosę i sprawa z dzisiejszym obiadem będzie rozwiazana :).
Grażyna13 29.10.2010 11:19
Pycha, robię podobnie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak