Żeberka a\'la Maciek

Żeberka a\'la Maciek

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka

    60 dkg
  • ziemniaki

    0,5 kg
  • cukinia

    1 sztuka
  • patison

    1 sztuka
  • olej

    do smażenia
  • musztarda

    do smaku
  • liść laurowy

    2-3 listki
  • ziele angielskie całe

    4-5 ziarenek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Surowe żeberka opłukać, włożyć do pojemnika. Dodać musztardę, obsypać przyprawa do żeberek Prymat, pieprz czarny grubomielony Prymat, liść laurowy oraz ziele angielskie. Wymieszać, wstawić mięso do lodówki na ok. 12 godzin. Tak przygotowane żeberka włożyć na patelnie i dusić na wodzie ok. 1,5 godz - aż będą miękkie. Ziemniaki obrać, ugotować z dodatkiem soli. W międzyczasie umyć i osuszyć cukinię i patisona. Pokroić te warzywa na plastry, posypać dowolnie wybraną przyprawą i smażyć na rozgrzanym oleju ok. 2 minuty. Gotowe żeberka podać z ugotowanymi ziemniakami i usmażona cukinia i patisonem. Danie można także podać z sałatką na każdą okazję, na którą wcześniej podałam przepis. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

stokrotka

29.03.2011 16:02
smacznie brzmi

iwona332

27.09.2010 22:19
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat