Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaczka nadziewana morelami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kaczka 1
sól
Pieprz biały mielony Prymat
szuszone morele 250 gram
cynamon
mączka ziemniaczana 2 łyżeczki
posiekane migdały 1 łyżka
bulion 1/4 mięsny

Przepis i sposób przygotowania na: Kaczka nadziewana morelami

Kaczkę opłukać, osuszyć, posypać solą i pieprzem. Bułkę pokroić w kostkę i lekko zwilżyć mlekiem. Morele pokroić w kostkę, wymieszać z bułką, jajkiem i dodać cynamonu do smaku. Nadziać kaczkę nadzieniem, spiąć patyczkami i zaszyć nićmi. Ułożyć kaczkę w brytfannie, włożyć do gorącego piekarnika, od czasu do czasu polewać wytopionym sosem. Rozprowadzić mączkę ziemniaczana w bulionie lub w wodzie. Zmieszać z wytopionym sosem. Doprowadzić do wrzenia i przyprawić. Pokroić migdały w plasterki, lekko oprażyć i przed podaniem posypać nimi kaczkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 30.09.2011 13:28
to mi smaczne się zapowiada
Koper 02.09.2010 07:09
http://www.przepisy-kuchenne.info/mieso/kaczka-nadziewana-morelami.php

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak