Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 30 dag
jajko 1 sztuka
woda 1 szklanka
jabłka 70 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z jabłkami

Z mąki,jajka i wody wyrabiamy ciasto.Rozwałkować cienko i wykrawać foremką krążki,jabłka obieramy i kroimy na cząstki.Na każdym krążku układamy po kawałku jabłka i zlepiamy brzegi.Gotujemy w lekko osolonym wrzątku 8 minut.Podajemy z jogurtem np.truskawkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 13.04.2014 20:30
z jabłkami jeszcze nie jadłam
Bernadeta1 28.06.2013 10:04
robię bardzo smaczne
halina17 06.06.2012 19:37
Lubię pierogi z jabłkami , można również podać z bitą śmietaną.
jasiek 02.01.2012 19:51
wolę na ostro

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak