Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenny makaron

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak 500 gram
cebula 2
czosnek 2 ząbki
olej 1 łyzeczka
sól
makaron 400 gram
jajko 2
żółtko jajek 2
masło 2 łyżki
kwaśna śmietana 150 gram
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
tarta gałka muszkatołowa
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenny makaron

Zagotować 4 litry wody. Opłukany szpinak przebrać i włożyć do cedzaka. Obraną cebulę i czosnek pokroić w drobną kostkę. Do gotującej się wody dodać olej i 1 łyżkę soli, wsypać makaron. Dodać nakłute jajka, wszystko razem ugotować. Czosnek, cebulę poddusić na maśle. Dodać śmietanę, podgrzać. Sos doprawić do smaku sola, pieprzem i gałką muszkatołową. Jajka wyjąć z wody tuż prze ugotowaniem makaronu. Do wody wrzucić szpinak, gotować kilka sekund. Szpinak wraz z makaronem wlać na cedzak, odstawić do osączenia. Obrane jajka drobno posiekać. Sos zdjąć z ognia i wymieszać z żółtkami. Makaron ze szpinakiem polać sosem, posypać posiekanym jajkiem i natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 19.09.2010 17:43
smakowite i zdrowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak