DeserekWerośki

DeserekWerośki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    300 g
  • żółtko surowe

    2 sztuki
  • masło

    40 g
  • sól

    0 szczypta
  • woda

    150 ml
  • galaretka brzoskwiniowa

    3 opakowania
  • krem brzoskwiniowy

    2 opakowania
  • brzoskwinie

    3 sztuki
  • śmietana słodka

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę,żółtka masło sól zmiesza ze sobą, tak przyrządzone uproszczone ciasto francuskie chowamy do lodówki na 20 minut. Galaretkę zarabiamy z wodą i rozlewamy w pucharki i pozwalamy ostygnąć. W tym czasie ubijamy krem, zamiast mleka dodajemy śmietankę słodką, krem będzie wtedy trwalszy:D Ciasto z lodówki owijamy na foremki do pieczenia rurek, pieczemy w temp 180 przez 15 min, tan otrzymane rurki nadziewamy kremem, wkładamy do pucharków razem z pokrojoną brzoskwinią i zalewamy resztą kremu. Smacznego! Na zdjęciu w wersji gruszkowej.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Justyna70

12.04.2011 19:49
bardzo fajny!

madzia451

11.04.2011 11:28
super!

Emilia22

26.09.2010 10:19
ciekawy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat