Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mieszanych grzybów leśnych 10 sztuk
ziemniaków 12 sztuk
marchewki 2 sztuki
siekanej natki pietruszki 1 łyżka
sól, pieprz mąka śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z grzybami

Grzyby obrać, umyć i pokroić na części. Ziemniaki umyć, obrać i pokroić w kostkę. Zalać bulionem i postawić do gotowania. Marchewkę obrać, umyć i dodać razem z grzybami do zupy. Gotować do miękkości składników. Dodać natkę pietruszki. Zagęścić mąką i śmietaną. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Nałożyć na talerz i dodać łyżkę kwaśnej śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak