Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa z pieczoną papryką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidor 4
czosnek 4 ząbki nieobrane
wywar z kurczaka 340 ml
sól
pietruszka posiekana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa z pieczoną papryką

Podgrzać piecyk do 200C. Ułożyć paprykę i cebulę przekrojoną strona do dołu na folii do pieczenia, dodać całe pomidory i czosnek. Piec około 30 minut, aż wszystko mocno sie zrumieni i zmięknie. Odstawić warzywa z czosnkiem do ostygnięcia na 10 minut i obrać. Zmiksować z połową wywaru na gładko. Wyłożyć zmiksowane warzywa do płaskiego garnka, dodać resztę wywaru i pastę pomidorowa, doprowadzić do wrzenia. Doprawić do smaku i posypać pietruszką tuż przed dodaniem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 20.08.2011 12:41
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak