polędwica wieprzowa z serem feta

polędwica wieprzowa z serem feta

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wieprzowa

    1 500g
  • ser feta

    1 250g
  • ryż

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Polędwice oczyszczamy z błony, kroimy w średniej grubości plastry,wrzucamy na rozgrzany olej,posypujemy solą i pieprzem do smaku.Gdy mięso się usmaży dodajemy pokrojony w kostki ser feta(ok. pół opakowania-kostki).Czekamy aż ser się rozpuści i stworzy dla polędwicy aksamitny sos.Podajemy z ugotowanym ryżem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat