Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makrony orzechowe

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier puder 25 dkg
białko 3 szt
orzechy włoskie 25 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Makrony orzechowe

Ubić białka dodać cukier puder i mielone orzechy. Można piec na wykrojonej foremką wafli tortowej lub samą masę wtedy robimy trochę większe.Piec w 160 st 10-15 min. Po upieczeniu makrony są suche ale należy je przechowywać w zamkniętym pudełku i w trochę wilgotnym miejscu - zmiękną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 07.02.2014 10:56
uwielbiam takie słodkości
Motorek 28.05.2013 09:02
bardzo smaczne
Ewelina38 21.06.2012 21:58
rewelacja
Krystyna32 09.06.2012 09:41
extra
traktorek 03.04.2011 11:27
świetne
MAR3STA 24.02.2011 20:47
pycha;)
Edyta38 25.01.2011 09:46
ciekawe naprawde
krzyniu1984 16.10.2010 17:27
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak