Rolmopsy z żurawiną

Rolmopsy z żurawiną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    2 sztuki
  • ogórki kiszone

    3-4 sztuki
  • majonez

    1 szklanka
  • żurawina

    1 szklanka
  • cukier

  • jabłko kwaśne

    1 sztuka
  • filety śledziowe

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na każdy wymoczony w mleku filet kładziemy cienki plasterek ogórka i cebuli: zwijamy i spinamy wykałaczką. Jabłko trzemy na tarce o dużych oczkach i mieszamy z żurawiną i majonezem. Ułożone w salaterce rolmopsy zalewamy sosem. Podaje, y z razowym chlebem lub-jako danie obiadowe-do ziemniaków ugotowanych w \"mundurkach\".

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Emiliozo

04.12.2011 15:43
intersujące połaczenie

Natalia/tubisiek

15.10.2011 13:59
bardzo lubię żurawinę :)

Dorota71

28.09.2010 12:48
fajny przepis

halina17

25.09.2010 14:48
Bardzo smaczne rolmopsy.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat