Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort z nektarynkami i winogronem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5
mąka tortowa 5-6 łyzek
cukier 5-6 łyzek
proszek do pieczenia łyżeczka
śmietana 30% 400 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyzeczki
cukier puder pół szklanki
nektarynki 2
wiórki kokosowe
galaretka pomarańczowa 1

Przepis i sposób przygotowania na: Tort z nektarynkami i winogronem

Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni. Przeciąć na pół.
Przygotowac żelatynę i galaretkę. Smietanę ubićz cukrem pudrem. Dodać zimną zelatynę i zmiksować. Posmarować pierwszy biszkopt i przyłożyć drugim. Posmarowac wierzch i boki. Na wierzchu ułożyć owoce. Boki posypac kokosem. Owoce zalac tężęjąca galaretką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 01.02.2011 19:14
z chęcią bym spróbowała

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak