Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
papryka 1 sztuka
ziemniaki 1 kg
pieczarki 25 dag
boczek wędzony 25 dag
ogórki kiszone 3 sztuki
szynka wędzona 20 dag
żółty ser 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka

Ziemniaki obrać i pokroić na plastry ok. 1 cm, cebulę obrać i pociąć na krążki, pieczarki, ogórki, paprykę, kiełbasę i boczek pokroić na plasterki. Na dno brytfanki wlać łyżkę oleju, a następnie układać warstwami kolejno: plastry boczku, ziemniaki, krążki cebuli, paprykę, kiełbasę, ogórek i pieczarki. Następnie zalać ułożone warstwy keczupem i posypać startym żółtym serem. Nałożyć jeszcze jedną taką samą warstwę. Całość doprawić do smaku solą i pieprzem. Przykryć i dusić na ogniu 40 min lub zapiec w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Urszula5 31.05.2012 21:13
świetna
Justyna Jussstiii 21.09.2011 12:30
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak