Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rafaello słodko-kwaśne

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5
mąka tortowa 5-6 łyzek
cukier 5-6 łyżek
proszek do pieczenia
śmietana 30% 200ml
cukier puder 1/3 szklanki
wiórki kokosowe 30-40g
płatki migdałowe
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 lyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Rafaello słodko-kwaśne

Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni. Zimny przeciąc na poł.
Żelatynę rozpuścić w wodzie wg przepisu na opakowaniu. Śmiatnę ubijac na wyskokich obrotach z cukrem pudrem. Gdy podwoi swoją objętość wlac żelatynę i jeszcze chwilę pomiksować. Dodać kokos i wymieszać dokłanie łyżką.
Jeden biszkopt posmarować powidłem i przyłożyc drugim. Posmarowac wierzch oraz boki masą kokosową. Wierzch posypac płatkami migdałowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Olaa 03.05.2011 14:53
pyszności
daria899 28.01.2011 02:05
mniam
Monika179
Monika179 11.09.2010 16:25
pychotkaa
IlonaAlbertos 06.09.2010 12:34
Muszę wypróbować przepis na to ciasto, wygląda super.
izoldaaa6 06.09.2010 09:48
takiego to jeszcze nie jadłam :)
slawekslawek 05.09.2010 07:59
kokosowe juz jadłem
SmakolykiJoanny 05.09.2010 07:43
zabrałam pzrepis do ksiegi mojej do kolejki do zrobienia
Lidia11 04.09.2010 13:28
musze spróbowac upiec

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak