Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa karpatkowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 litr
mąka ziemniaczana 4 łyżki
mąka pszenna 4 łyżki
cukier 1 szklanka
cukier waniliowy 2 paczki
maragryna 0,5 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Masa karpatkowa

Mąkę ziemniaczaną, pszenną, cukier i cukier waniliowy wymieszać razem. Z mleka odlać około pół szklanki a resztę zagotować. W odlanym mleku rozmieszać przygotowaną mieszanke z mąki i cukru i ugotować budyń.

Utrzeć maragrynę i dodawać po łyżce zimnego budyniu powoli dalej ucierając

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 02.04.2012 08:45
dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak