Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos musztardowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 15 gram
mąka 15 gram
mleko 300 ml
Musztarda francuska Prymat 2 łyżki
czarny pieprz do smaku
świeże zioła do przybrania np. szczypiorek, kolendra itp.

Przepis i sposób przygotowania na: Sos musztardowy

Rozpuścić margarynę w rondlu, dodać mąkę i mieszać na ogniu minutę. Zestawić z ognia i stopniowo wlewać mleko, mieszając tak długo, aż nie będzie grudek. Ponownie postawić na ogniu i doprowadzić do wrzenia, ciągle mieszając, aż sos zgęstnieje. Gotować na wolnym ogniu jeszcze 2 minuty, mieszając od czasu do czasu. Doprawić musztardą i czarnym pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bocja 18.10.2010 08:55
Bardzo dobry sos.
Bocja 13.10.2010 08:04
Bardzo dobry jest ten sos.
Agnieszka191 06.09.2010 18:32
przydatny
pauluna
pauluna 03.09.2010 07:43
super jes
Monika193
Monika193 02.09.2010 22:06
nadaje, super jest
plocia 02.09.2010 20:58
na grilla się nadaje do kiełbasek ?
RenataZ-et 02.09.2010 20:36
Pyszny, próbowałam i polecam
marzencia2007 02.09.2010 16:06
idealny :)
Katarzyna/kate1980 02.09.2010 13:50
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak