Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pleśniak Ireny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

1 kostka palmy
5 jajek
3 szkl maki
1,5 szklanki cukru
2 łyżki kartoflanej
dżem

Przepis i sposób przygotowania na: pleśniak Ireny

Wykonanie: do miski włożyć 1 kostkę Kasi, 5 żółtek, 3 szkl. mąki, 4 łyżki cukru, 3 łyżeczki proszku do pieczenia, zagnieść to rękami, uformować kulę
następnie od tego oddzielić 1/4 masy, dodać do niej 3 łyżki kakao
najpierw połowę białej masy nakładamy do wcześniej wysmarowanej blachy, potem rozsmarowujemy dżem(np. czarna porzeczka), ubijamy 5 białek na sztywną pianę, do tego 1 szkl. cukru, 2 łyżki kartoflanej; sztywną pianę wykładamy na dżem, potem kakaową masę na przemian z białą;
pieczemy około 1 godz 160*C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Teresa19 18.11.2011 16:30
pyszny
Izabela/bella81 20.06.2011 09:46
chętnie bym zjadła kawałeczek:)
jeta72 30.03.2011 17:20
Ale mam smaka ;)
Robert10 03.03.2011 21:21
robimy podobny-pyszności
angelika14 31.01.2011 16:29
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak