Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto bardzo proste

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 30 dkg
por 1 szt
marchew 3 szt
szynka 15 dkg
masło 1 łyzka
bulion warzywny 1 litr
pieczarki 30 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto bardzo proste

Pieczarki umyć, osączyć. Por opłukać, pokroić w krążki. Szynkę pokroić w kostkę. Masło stopić na patelni, wrzucić pokrojone pieczarki i smażyć 10 minut. W rondlu rozgrzać olej, wrzucić warzywa, smażyć 10 minut. Dodać grzyby i ryż, wlać bulion. Dusić 20 minut. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tomek13 01.12.2011 10:58
super
Małgorzata106 07.02.2011 13:30
pycha
matii6 30.01.2011 15:11
super przepis
accee 16.01.2011 23:34
Fajne i łatwe
Tika4444 22.12.2010 08:15
fajne
jolaxa 18.12.2010 18:13
mmmm
bami 09.12.2010 12:56
Proste, pyszne - to, co lubię najbardziej :)
alaaa 09.11.2010 12:05
uwielbiam,a twój przepis bardzo prosty
Patrycja40 09.10.2010 18:05
fajne
berys18 08.09.2010 08:51
i dobre
aranka 07.09.2010 15:21
fajne szybkie danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak