Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź pod pierzynką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety śledziowe 4 sztuki
ziemniaki 4 sztuki
jajko ugotowane na twardo 1 sztuka
cebula 1 sztuka
śmietana
majonez
pieprz
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź pod pierzynką

Ziemniaki ugotować w łupinkach, ostudzić. Filety pokroić w kawałki grubości około 2-3 cm. Obrane ziemniaki pokroić na talarki ułożyć na półmisku, na ziemniaki rozlozyc pokrojone filety. Cebulę drobno posiekać i posypać na śledzie, skropić sokiem z cytryny, popieprzyć i polać majonezem zmieszanym ze śmietaną w proporcji 1:1. Udekorować jajkiem i posiekaną natką pietruszką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 21.09.2011 15:41
znakomity przepis
izoldaaa6 02.09.2010 22:55
uwielbiam takiego śledzika :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak