Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka pasterna

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 0,5 kg
cebula 2 sztuki
marchew 2 sztuki
margaryna
kostka rosołowa
mleko
wołowina mielona 1 kg
starty ser 10-20 dkg
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka pasterna

Cebulę i marchew osobno podsmażyć


Na tym samym oleju usmażyć mielone

Dodać usmażoną marchew i w szklance rozpuścić kostkę rosołową (smażyć do wygotowania wody)

Ziemniaki ugotować, ugnieść z mlekiem i maragryną, dodać usmażoną cebulę i ser

Mielone wyłożyć na żaroodporne naczynie a na wierzch ułozyć ziemniaki

Rozpuścić troszkę margaryny i posmarować po wierzchu ziemniaków

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 27.11.2010 08:37
ciekawa
marzencia2007 10.09.2010 15:32
lubie taka zapiekanke :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak