Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Amerykanki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 0,5 litra
maragryna 1 kostka
cukier 1 i 1/3 szklanki
amoniak 30 g
jaja 3 sztuki
mąka 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Amerykanki

Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać po jednym jajku

Mleko podgrzać o dodać amoniak, mieszac do połączenia

Mąkę i mleko z amoniakiem dodawać do utartej masy z margaryny

Piekarnik nagrzać do temperatury, w której robi się biszkopt

Ciastka nakładać łyżką i piec do lekkiego zarumienienia (ok. 15 minut)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 19.03.2012 23:25
Chyba wypróbuję, ciekawe czy smakują tak jak te kupne
IlonaAlbertos 10.12.2011 21:56
fajne
iwona332 13.08.2011 10:54
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak