Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Imbirowa zupa rybna

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchewka 1
filety rybne 2
cebula 1
sosu sojowego 2 łyżki
mieszanki curry 2 łyżeczki
koperek
imbir świeży 3 cm
bulion warzywny 600 ml
ryż 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Imbirowa zupa rybna

Do gotującego się bulionu dodajemy sos sojowy i curry, wsypujemy ryż, dodajemy marchewkę pokrojoną w plastry, cebulę i imbir pokrojone w kostkę. Gotujemy na wolnym ogniu.

Gdy będą już prawie miękkie dodajemy pokrojoną na kawałki rybę i gotujemy jeszcze 3 minuty.

Na talerzu posypujemy posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 23.04.2012 14:43
nigdy jeszcze nie gotowałam rybnej
romanrafal
romanrafal 13.01.2012 15:54
smaczna
PaniMISIOWA 11.05.2011 16:23
ciekawa
eli_555 12.11.2010 12:34
lubię zupy rybne
patelka 02.09.2010 18:36
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak