Imbirowa zupa rybna

Imbirowa zupa rybna

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    1
  • filety rybne

    2
  • cebula

    1
  • sosu sojowego

    2 łyżki
  • mieszanki curry

    2 łyżeczki
  • koperek

  • imbir świeży

    3 cm
  • bulion warzywny

    600 ml
  • ryż

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do gotującego się bulionu dodajemy sos sojowy i curry, wsypujemy ryż, dodajemy marchewkę pokrojoną w plastry, cebulę i imbir pokrojone w kostkę. Gotujemy na wolnym ogniu.

Gdy będą już prawie miękkie dodajemy pokrojoną na kawałki rybę i gotujemy jeszcze 3 minuty.

Na talerzu posypujemy posiekanym koperkiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ilka_86

23.04.2012 14:43
nigdy jeszcze nie gotowałam rybnej

romanrafal

13.01.2012 15:54
smaczna

PaniMISIOWA

11.05.2011 16:23
ciekawa

eli_555

12.11.2010 12:34
lubię zupy rybne

patelka

02.09.2010 18:36
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat