Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

knedle z jabłkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biały ser 20 dag
mąka krupczatka 1 i 1/3 szklanki
żółtko jajek 1
mleko 1/2 szklanki
jabłko 1

Przepis i sposób przygotowania na: knedle z jabłkami

Twaróg wymieszać z mąką i żółtkiem oraz szczyptą soli. Zagnieść dodając tyle mleka aby powstało gładkie i zwarte ciasto. Uformuj z niego niewielkie placuszki na każdym ułożyć kawałek obranego ze skórki i pokrojonego w kostkę jabłka. Porządnie zlepić brzegi ciasta. Gotować w osolonej wodzie ok. 3 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 20.05.2012 00:29
dobre
Iiiiii 27.03.2012 07:11
pycha
Iiiiii 27.03.2012 07:11
pycha
Iiiiii 27.03.2012 07:11
pycha
iknbozka 22.01.2012 20:00
mniam
kielcok1 04.01.2012 14:30
bardzo dobre
kotlet 05.05.2011 16:53
pyszności
berys18 25.01.2011 09:05
ale super
romanrafal
romanrafal 06.01.2011 15:28
super
Ela20 28.11.2010 12:38
koniecznie posypane cynamonem
IlonaAlbertos 07.10.2010 00:46
Uwielbiam takie knedla, bardzo ładnie się prezentują, a smak... cudo.
aginaa 23.08.2010 09:16
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak