Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rostbef rózowy w środku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rostbefu bez kości 0,5 kg
oliwa 2-3 łyzeczki
sól
cząber 1 łyzeczka
estragon 1 łyzeczka
bazylia 1 łyzeczka
wino czerwone 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Rostbef rózowy w środku

Rostbef umyć osuszyć powycinać pozostałosci żyłek,natrzeć mieszanką ziól i solą ułozyć w misce i zalać czerwonym winem. Pozostawić na 2 godziny.
Po tym czasie męso wyjąc z zalewy, posypać pieprzem i obsmażyc na oliwie ze wszystkich stron, po czym ułozyc w brytfannie i piec w 200 stopni 25 minut.
Upieczony rostbef ostudzić.Za pomocą bardzo ostrego noza pokroić cieniutkie plasterki mięsa ułozyc na pólmisku, podawać z marynowanymi warzywami lub śliwkami czy groszkami i sosem twarożkowo chrzanowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 07.11.2012 14:21
mnaim mniam rewelacja;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak