Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik makaronowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron - grube rurki 25 dag
jajko 5
cukier 2 szklanki
budyń waniliowy 1
mąka pszenna 1 łyżka
masło 1/2 kostki
proszek do pieczenia łyżka
Biszkopty 1 paczka
twaróg 60 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik makaronowy

Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu .Studzimy .Twaróg przekręcamy 3 razy ,jeśli mamy kupny gotowy to oczywiście nie.Żółtka ucieramy z cukrem i masłem na pulchną masę .Ubijamy białka na sztywną pianę .Delikatnie łączymy je z masą żółtkową i twarogiem oraz pozostałymi składnikami.Dno blaszki wykładamy biszkoptami .Wylewamy częśc masy serowej ,grube rurki makaronowe i znów masę serową .Sernik piec około 1 godziny w temp. 170* C .Po wystudzeniu polewamy polewa i posypujemy wiórkami kokosowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 06.12.2013 07:04
ciekawy przepis
Grażyna13 11.09.2013 18:01
A to dopiero pomysł :)
misia53 08.06.2013 11:44
bardzo ciekawy sernik
bietka 19.07.2011 12:46
super
barbara11561 19.06.2011 09:57
Oj,tak jeszcze sernika nie jadłam,Ciekawy pomysł:)
ben-ka 08.06.2011 08:56
ciekawe,ciekawe danie:)
goofy9 30.05.2011 08:45
racja, ja też bardzo chciałąbym zobaczyć ten sernik, ciekawy przepis
SmacznaPyza 03.03.2011 08:31
szkoda, że nie ma zdjęcia....bardzo chciałabym zobaczyć jak to wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak