Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z jabłkami i śmietaną

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5
mąka 5-6 łyzek
cukier 5-6 łyżek
proszek do pieczenia pół łyżeczki
jabłka 1kg
galaretka czerwona 1
galaretka pomarańczowa 1
śmietana 30% 180 g
Żelatyna wieprzowa Prymat łyżeczka
cukier puder 1/3 szklanki
wiórki kokosowe 100 g
cukier 2 łyzki
masło 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z jabłkami i śmietaną

Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni.
Jabłka obraca, pokroic na drobne kawałki i rozgotować, dodać galaretki. Zimną masę wylac na biszkopt.
Śmietanę utrzepac z cukrem pudrem aż podwoi swoją objętość i dodać żelatynę przygotowaną wg przepisu na opakowaniu.
Rozsmarować na masie jabłkowej.
Kokos uprażyc na patelni z cukrem i masłem. Posypac na smietanie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika154 04.05.2011 07:28
palce lizać
Olaa 03.05.2011 14:52
super
novita23 03.05.2011 14:48
mniaaam
Tomek16 26.09.2010 11:42
lubię ciasta z jabłkami więc wypróbuję
Agnieszka170
Agnieszka170 03.09.2010 12:43
O tak to jest pyszne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak