Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń barania w ziołach

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

oliwa 100 ml
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyzki
natka piertuszki siekana 2 łyzki
sól do smaku
pieprz do smaku
baranina bez kości 2 kg
estragon 2 łyżeczki
rozmaryn 2 łyżeczki
bazylia 2 łyżeczki
tymianek 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń barania w ziołach

Mięso umyć, natrzeć połową przypraw ziołowych, posmarować oliwą, osolić i wstawić w naczyniu żaroodpornym do nagrzanego piekarnika. Obrumienić, oprószyć pieprzem, zmniejszyć dopływ ciepła i dopiekać podlewając od czasu do czasu oliwą. Pod koniec posypać pieczeń tartą bułką i pozostałymi przyprawami ziołowymi. Trzymać w piekarniku jeszcze przez kilkanaście minut. Gotowe mięso pokroić na plastry i polać powstałym sosem wymieszanym z nacią pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 27.03.2012 10:20
pyszne danie
Edyta31 27.09.2011 23:41
świetny przepis
Karolcia12 18.09.2010 22:38
tylko skąd tu wsiąść barana hehe:)
plocia 11.09.2010 12:11
już czuję ten smak
Monika193
Monika193 03.09.2010 08:15
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak