Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka kakaowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
cukier 1 szklanka
jajko 4 sztuki
olej 10 lyzek
proszek do pieczenia łyżka 1 lyzeczka
kakao 3 lyzeczki
woda 10 (gorąca)

Przepis i sposób przygotowania na: babka kakaowa

Zoltka ucieramy z cukrem,dodajemy wode i olej,miksujemy i dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Dodajemy kakao.Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie łączymy.Wylewamy ciasto na blachę i pieczemy okolo 40 minut w temp.180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 08.11.2011 08:55
apetyczna
Jolanta_P-S 11.04.2011 20:02
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak