Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz cielęcy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka cielęca 80 dag
cebula 4 sztuki
słonina 8 dag
olej 2 łyżki
ocet 1 łyzka
rosół wołowy 0,25 litra
mąka 2 dag
tłusta śmietana 12,5 dag
sól do smaku
papryka 2 (różna)

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz cielęcy

Mięso pokroić w kostkę wielkości 2x2cm. Cebulę obrać i posiekać. Następnie pokroić słoninę w drobną kostkę. Jedno i drugie podsmażyć w gorącym oleju. Gdy cebula stanie się szklista, dodać ocet, paprykę, mięso, sól i rosół. Dusić mięso do miękkości pd przykryciem ciągle mieszając. W razie potrzeby dolać trochę rosołu. Gdy sos będzie już klarowny dosypać mąkę. Dodać śmietanę i gotować całość ok. 10 min. Przed podaniem doprawić do smaku papryką i solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak