Zasmażka

Zasmażka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tłuszcz

    3 łyżki
  • mąka

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na patelnię rozgrzać tłuszcz, wsypać 2 łyżki mąki i ciągle mieszając zrumienić mąkę na tłuszczu. Uważać żeby mąka nie przypaliła się.
Zasmażkę używać do zagęszczania sosów, zup lub innych potraw.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Habibi

20.11.2014 11:32
nie każdy jej używa, ja np. wcale jej nie stosuję w swojej kuchni!

Adam/ZUB3R

11.11.2013 22:21
ciekawe, ciekawe

Andysz

26.05.2012 09:49
ciekawy przepis;)

Agnieszka191

08.09.2010 16:32
sama nie robie zasmażki

pipi765

07.09.2010 09:44
ja nieurzywam bo mnie watroba boli

pauluna

07.09.2010 09:31
ta jez to chyba wszyscy uzywaja

plocia

02.09.2010 21:17
ooo tak często ją robię

Monika193

02.09.2010 10:12
też używam zasmażek, daję takie same składniki a wychodzą inne , hehe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat