Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta kwaszona

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 2 kg
marchewki 2
sól 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta kwaszona

Kapustę oczyścić, drobno poszatkować, marchewkę zetrzeć na tarce i wymieszać z solą. Ubić w kamiennym garnku lub w słoju, obciążyć, przykryć ściereczką. Po kilku dniach gdy pokaże się piana, łyżką drewnianą zrobić w kilku miejscach otwory w kapuście. Pozostawić do dokwaszenia. Po 6-7 dniach kapusta będzie gotowa. Należy ją wówczas przełożyć do słoików, zakręcić, pasteryzować i wynieść w chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 07.10.2012 23:21
super :)
Łukasz15 11.09.2012 19:19
Super
Katarzyna59 29.08.2012 20:17
super
banditka 16.09.2010 13:03
fajne
plocia 11.09.2010 12:11
swojska najlepsza
Monika193
Monika193 03.09.2010 08:14
bardzo lubię taką kapustę
Margo1 01.09.2010 17:04
Na pewno zrobię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak