wafle z masą orzechową

wafle z masą orzechową

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1.5 litra
  • cukier

    70 dkg
  • cukier waniloiwy

    1 op.
  • masło

    1/2 kostki
  • andrut

  • orzechy laskowe

    10 dkg.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mleko wlać do rondla z podwójnym dnem. Gotować na małym ogniu, stale mieszając i stopniowo dodawać cukier. Jak masa będzie gęsta, Dodać cukier waniliowym masło i orzechy laskowe. Ciepłą masa przekładać wafle.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Beata73

18.08.2013 21:01
rewelacja!!!!!!!!!!!!!

Bernadeta1

13.09.2012 15:17
często robię na szybko fajne

dorotka0000025

11.08.2012 14:13
pycha !

[email protected]

26.06.2012 16:54
Fajne i szybkie

Pacia

01.02.2012 14:40
też robię-są szybkie i pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat