Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuściany przekładaniec

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

naleśniki 6 szt
mozzarella 1 op
kapusta 0,5 główki
papryka czerwona 0,5 szt
papryka żółta 0,5 szt
cebula 1 szt
kiełbasa chuda 200 gr
oliwa 2 łyżki
rozmaryn szczypta
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat 1 łyżeczka
woda 100 ml
Papryka słodka mielona Prymat 0,5 łyżeczki
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 0,5 łyżeczki
pomidory w przecierze 1 puszka
oregano szczypta
majeranek szczypta
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuściany przekładaniec

Kapustę pokroić w grubą kostkę i obgotować chwilę .. Odcedzić.
Paprykę cebulę i kiełbasę przysmażyć na oleju, dodać kapustę i przyprawy (do bigosu,rozmaryn i pieprz ziarnisty), wymieszać , podlać wodą i dusić ok 20 min.
Po tym czasie odkryć i od czasu do czasu mieszając odparować.
Pomidory pokroić trochę w puszce.. wyłożyć do garnuszka dodać mąkę i przyprawy (majeranek i oregano), zagotować.

Mozzarellę pokroić na plasterki połowę zostawić a połowę pokroić w kostkę i dodać do wystudzonej kapusty.
Naleśniki przekładać w naczyniu żaroodpornym kapustą, cienko smarując każdy sosem.
Na wierzchu posmarować sosem i ułożyć mozzarellę. Zapiec w piekarniku.

Podawać z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

polly66 13.07.2012 23:16
ciekawe połączenie, kiedyś może wypróbuję ;) do ulubionych;)
cooleczka 28.11.2011 08:48
ciekawe składniki a na dodatek świetnie wygląda - super :)
angelika14 26.05.2011 17:50
jeszce czegoś takiego nie jadłam ale ogromnie na brasłam chęci by to zjeść
angelika14 26.05.2011 17:50
jeszce czegoś takiego nie jadłam ale ogromnie na brasłam chęci by to zjeść
danusia19671 07.09.2010 16:44
Smakowicie to danie wygląda
Sarenka 05.09.2010 12:44
Wspaniale.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak