Kapuściany przekładaniec

Kapuściany przekładaniec

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • naleśniki

    6 szt
  • mozzarella

    1 op
  • kapusta

    0,5 główki
  • papryka czerwona

    0,5 szt
  • papryka żółta

    0,5 szt
  • cebula

    1 szt
  • kiełbasa chuda

    200 gr
  • oliwa

    2 łyżki
  • rozmaryn

    szczypta
  • przyprawa do bigosu

    1 łyżeczka
  • woda

    100 ml
  • słodka papryka Prymat

    0,5 łyżeczki
  • pieprz kolorowy ziarnisty

    0,5 łyżeczki
  • pomidory w przecierze

    1 puszka
  • oregano

    szczypta
  • majeranek

    szczypta
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę pokroić w grubą kostkę i obgotować chwilę .. Odcedzić.
Paprykę cebulę i kiełbasę przysmażyć na oleju, dodać kapustę i przyprawy (do bigosu,rozmaryn i pieprz ziarnisty), wymieszać , podlać wodą i dusić ok 20 min.
Po tym czasie odkryć i od czasu do czasu mieszając odparować.
Pomidory pokroić trochę w puszce.. wyłożyć do garnuszka dodać mąkę i przyprawy (majeranek i oregano), zagotować.

Mozzarellę pokroić na plasterki połowę zostawić a połowę pokroić w kostkę i dodać do wystudzonej kapusty.
Naleśniki przekładać w naczyniu żaroodpornym kapustą, cienko smarując każdy sosem.
Na wierzchu posmarować sosem i ułożyć mozzarellę. Zapiec w piekarniku.

Podawać z sosem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

polly66

13.07.2012 23:16
ciekawe połączenie, kiedyś może wypróbuję ;) do ulubionych;)

cooleczka

28.11.2011 08:48
ciekawe składniki a na dodatek świetnie wygląda - super :)

angelika14

26.05.2011 17:50
jeszce czegoś takiego nie jadłam ale ogromnie na brasłam chęci by to zjeść

angelika14

26.05.2011 17:50
jeszce czegoś takiego nie jadłam ale ogromnie na brasłam chęci by to zjeść

danusia19671

07.09.2010 16:44
Smakowicie to danie wygląda

Sarenka

05.09.2010 12:44
Wspaniale.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat