Ryba nadziewana ryżem

Ryba nadziewana ryżem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryba

    800 dag
  • ryż

    0.5 szkl.
  • cebula

    2 szt
  • sos pomidorowy

    3łyżki
  • sól

  • cukier drobny

  • papryka słodka mielona

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Startujemy!
Wnętrze ryby natrzeć estragonem. Ugotować ryż i odcedzić. Cebulę pokroić w krążki i zarumienić na oleju na złoty kolor. Wymieszać ją z ryżem, dodać sos pomidorowy, przyprawić solą, papryka i pieprzem. Tak przygotowane nadzienie wypełnić rybę. Upiec ją w piekarniku w temperaturze 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Małgorzata106

13.09.2011 20:36
super

Roman5

27.09.2010 06:33
brzmi ciekawie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat