Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka z kurczakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 szt
makaron rurki 1 opakowanie
sos słodko-kwaśny 2 słoiki
pieczarki 0,5 kg
cebula 2 szt
przyprawy do smaku
ser żółty 30 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka z kurczakiem

Makaron gotujemy al dente z solą. Pierś z kurczaka kroimy w kosteczkę, obtaczamy w przyprawach i smażymy na rozgrzanym oleju. Pieczarki kroimy na małe kawałeczki i razem z pokrojoną w kosteczkę cebulką dusimy na wolnym ogniu. Naczynie żaroodporne otłuszczamy. Po kolei układamy:
1. pół paczki makaronu
2. połowę podsmażonego kurczaka
3. połowę pieczarek
4. makaron
5. kurczak
6. pieczarki

Całość zalewamy sosami i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni na 30 minut. 10 minut przed końcem pieczenia posypujemy zapiekankę serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak