Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto ze smietana, brzoskwiniami i winogronem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5
cukier 5-6 łyżek
mąka tortowa 5-6 łyżek
proszek do pieczenia łyżeczka
śmietana 30% 0,5 l
cukier puder pół szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
galaretka agrestowa 2
Puszka brzoskwiń

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto ze smietana, brzoskwiniami i winogronem

Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni.
Przygotowac żelatynę i galaretkę. Smietanę ubić z cukrem pudrem. Dodać zimną zelatynę i zmiksować. Posmarować biszkopt i ulożyć owcoce na przemian rządek brzoskwiń i wypestkowane połówki winogron. Zalac tężejąca galaretką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

daria899 28.01.2011 02:03
super wysmienite ciasto :)
Natalia/tubisiek 02.12.2010 08:24
świetne!!
cukiereczek 19.11.2010 08:59
Rewelacja
jarek4 01.11.2010 15:57
niebo w gębie
Kate131 10.09.2010 13:34
pycha
banditka 10.09.2010 10:13
smaczniusie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak