Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zurek slaski

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

1rosul wolowy 1,5 litra
zur zytni 2 szklanki
mąka 2l plaskie lyzki
kiełbasa 400 gramow
czosne\\ 3 zabki
jajko ugotowane na twardo 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: zurek slaski

Bulion wołowy zagotować, włożyć do niego kiełbasę i roztarty czosnek. Wszystko zagotować. Miękką kiełbasę wyjąć, wlać żur. Zamieszać i ponownie zagotować. Doprawić solą i pieprzem, wlać rozkłóconą z mąką śmietanę, wsypać majeranek, dodać pokrojoną w plasterki kiełbasę i podgrzać. Podawać z chlebem i połówkami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak