jabłka na zimę do szarlotki

jabłka na zimę do szarlotki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    2-3 kg
  • cukier

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka obieramy ze skórki i wykrajmy gniazdka nasienne następnie ścieramy je na tartce o grubych oczkach. Upychamy je do słoików i w połowie posypujmy 1-2 łyżkami cukru napełniamy słoik do pełna mocno dociskając nadmiar soku zlewamy. Na sam wierzch dosypujemy kolejne 1-2 łyżki cukru. W zależności jak słodkie są jabłka. Następnie mocno zakręcamy i pasteryzujemy.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Andysz

30.10.2012 17:35
też takie robię, smaczne;]

kulinarny smak

08.08.2012 22:31
ile pasteryzować?

Margo1

01.09.2010 17:01
Te same robię ,leża głęboko pochowane

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat