Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jabłkowo-truskawkowa galaretaka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 2
galaretka truskawkowa 1
truskawki
orzechy włoskie
czekolada
płatki migdałowe

Przepis i sposób przygotowania na: jabłkowo-truskawkowa galaretaka

galaretke przyrządzamy w sposób taki jak na opakowaniu i dzielimy na 2 czesci. Jabłka obieramy i ucieramy na grubym tarełku ale o cienkich oczkach. Jabłka wrzucamy do 1 czesci galaretki i mieszamy, rozlewamy do 4 pucharków. gdy steżeje wlewamy drugą czesc galaretki i mozemy wrzucic świeże truskawki. czekolade rozpuszczamy i namaxczamy w niej orzechy, którymi dekorujemy galaretke, posypujemy płatkami migdałów lub rodzynkami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuba10019961 28.12.2011 19:17
pycha
miki47 13.03.2011 17:20
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak