Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zrazy zawijane z musztardą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udziec wołowy 60 dag
marchew 2
papryka zielona pół
boczek wędzony 10 dag
mysztarda francuska 3 łyżki
masło 3 łyżki
mąka 1 łyżka
sól
wywar warzywny 250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: zrazy zawijane z musztardą

Mieso opłukać wykroić z niego 6 zrazów, lekko zozbić opruszyć solą ipieprzem, posmarować musztardą. Na każdym płacie mięsa kłąść słupek marchewki kawałek papryki i plaster boczku. Zwinąć na roladki i obwiązać nićią opruszyć mąką, obsmażyć na maśle. Podlać wywarem dusić ok 40 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 23.02.2015 06:54
Wsztkie zrzy bardzo lubię
Andysz 30.10.2012 17:33
mniam mniam ależ pysznie wyglądają;)
pacpaw 06.12.2011 20:17
kolejny świetny przepis
olkaaa 30.10.2011 12:54
pycha
ziutula
ziutula 29.09.2011 20:14
lubię zrazy...
Karolina92 10.02.2011 11:57
bardzo lubie takie zrazy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak