Schab z parówkami

Schab z parówkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    4 kotlety
  • cieńka parówka

    4 sztuki
  • musztarda

    1 łyżka
  • masło

    2 łyżki
  • mąka

    2 łyżki
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso rozbijamy,oprószamy sola i pieprzem.Każdy płat mięsa smarujemy z jednej strony musztardą.Kładziemy na środku parówkę,ciasno zwijamy i obwiązujemy bawełnianą nitką.Schabowe zrazy obtaczamy w mące,smażymy na maśle na rumiano,podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem,aż sos całkiem odparuje,a mięso będzie miękkie.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

aleksa123

11.08.2011 11:11
fajne

Emilia22

29.09.2010 08:24
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat