Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z włoskiej kapusty

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
oliwa 5 łyżek
sok z cytryny 2 łyżki
natka pietruszki 1 pęczek
szczypiorek 1 pęczek
sól do smaku
kapusta włoska 1 główka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z włoskiej kapusty

Kapustę szatkujemy drobniutko,cebulę kroimy w kostkę,czosnek przecisnąć przez praskę.Oliwę mieszamy z sokiem z cytryny,czosnkiem i szczyptą papryki.Sosem doprawiamy kapustę,mieszamy z posiekaną natką pietruszki i szczypiorkiem.Odstawić na jedną godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aleksa123 09.01.2012 11:42
lubię
gosia47-47 29.12.2010 13:47
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak